Nestao novinar koji je istraživao ubistvo Olivera Ivanovića, udruženja traže intenzivnu potragu

“Polo” novinara Stefana Cvetkovića pronađen je sinoć u Beloj Crkvi, a ono što je zabrinulo javnost i novinarska udruženja je motor automobila koji je bio upaljen i vrata koja su ostavljena otvorena. Očevici su ispričali i da je pored auta pronađen njegov ručni sat sa pokidanom narukvicom. Nestali novinar je govorio da je radio na istraživanju ubistva Olivera Ivanovića i da je dobijao pretnje.

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine zahtevaju najintenzivniju policijsku potragu za Cvetkovićem, ukazujući na to da se ovaj novinar više puta žalio da mu prete iz političko-kriminogenih krugova.

Povodom nestanka novinara NUNS i NDNV podsećaju i na Sporazum o saradnji i merama za podizanje nivoa bezbednosti novinara između MUP Srbije, Republičkog javnog tužilaštva i 7 novinarskih i medijskih udruženja koji je potpisan krajem 2016. sa osnovnim ciljem da se uspostavi efikasnija krivičnopravna zaštita novinara – saopštili su iz ovih udruženja.

Iz NUNS-a i NDNV-a podsećaju da je 19. maja Cvetković javno ispričao da je bio šest sati zadržan na administrativnom prelazu Jarinje i da je kasnije od kosovske policije dobio dokument kojim se potvrđuje da je ispitivan po nalogu specijalnog tužioca koji vodi istragu o ubistvu kosovskog političara Olivera Ivanovića.

Celu vest možete videti na sajtu Južne vesti