Protest “Stop krvavim košuljama”

8.12.2018. Beograd –

VOA slika - Skup "Stop krvavim košuljama" 

VOA slika – Skup “Stop krvavim košuljama” 

Savez za Srbiju, koalicija opozicionih partija, danas od 18 na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu oragnizuje protest “Stop krvavim košuljama” protiv režima Aleksandra Vučića. Povod za protest je prebijanje Borka Stefanovića ali i drugi pritisci vlasti na protivnike.

Podržavamo svaki vid protesta građana koji se na civilizovan način bore za svoje osnovno pravo – pravo na mišljenje. Zato pozivamo na protestnu šetnju “Stop krvavim košuljama” u subotu, 8. decembra, u 18 sati u Beogradu. Tokom poslednjih nekoliko godina, verbalno nasilje postalo je osnovni instrument

 

vladanja aktuelnog režima. Atmosferi linča, u saučesništvu sa režimskim “medijima” koji svakodnevno i dodatno kontaminiraju javni prostor, podvrgnuti su svi koji se usude da kritikuju vlast Aleksandra Vučića – aktivisti civilnog društva, političari, novinari… jednom rečju: građani. Crtanje meta na leđa i medijske hajke eskalirali su ponovo u najsiroviju primenu sile – razbijanje glava – poručuju organizatori.

Nakog okupljanja održaće se i protestna šetnja.

– Pokažimo da uvrede i pretnje nisu naš rečnik, da metalne štangle nisu naši rekviziti, da “krvave košulje” ne smeju postati zastava Srbije, a nasilje vldajući ambijent. Takvu poruku pošaljimo u subotu protestnom šetnjom – dostojanstveno i civilizovano, kakvi jesu građani Srbije. Protestna šetnja počeće u 18 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta – poručuju iz Saveza za Srbiju.

Preuzeto sa: Pravda