SNS: Izložba “Necenzurisane laži” kao dokaz da nema cenzure

SNS: Izložba “Necenzurisane laži” kao dokaz da nema cenzure

Beograd 18.jul 2016.godine- U beogradskoj galeriji Progres večeras je otvorena izložba “Necenzurisane laži”, koju je priredila pres služba Srpske napredne stranke, a na kojoj su prikazani negativni medijski sadržaji objavljeni u prethodne dve godine o aktuelnoj vlasti, a na osnovu kojih, kako navode, građani mogu da procene da li ima cenzure u Srbiji.

“Ova izložba nije prozivanje medija koji uvredljivo pišu o Aleksandru Vučiću”, rekla je u ime organizatora šefica Službe SNS za informisanje Vladanka Malović i dodala da su pred građanima dokazi da je u Srbiji dozvoljena ne samo kritika, već ekstremna kritika i apsolutna neodgovornost za ono o čemu se piše i govori.

“Izložba je samo izbor 2.523 primera od ukupno 6.732 negativna medijska sadržaja u poslednje dve godine objavljena o Aleksandru Vučiću i SNS”, istakla je Malović.

Objašnjavajući zbog čega se Služba za informisanje odlučila na taj korak, Malović je podsetila da već više od dve godine domaća, ali i deo međunarodne javnosti kontinuirano govori o medijskoj cenzuri, koja navodno vlada u Srbiji od trenutka od kada je odgovornost za vršenje vlasti u Srbiji preuzela SNS na čelu sa Vučićem.

Prema njenim rečima, deo medija koji su otvoreno podržavali DS započeo je posle maja 2012. “organizovanu, detaljno planiranu, brutalnu kampanju protiv vlasti, a Vučić je postao centralna meta napada”.

Oštrica napada se potom, kako je rekla, fokusirala na cenzuru, termin koji je deo medija planski i tendenciozno vezao uz ime Aleksandra Vučića.

Osnovni zadatak dela medija je bio da Vučića domaćoj i stranoj javnosti predstave kao brutalnog cenzora koji ukida emisije, obara portale, smenjuje urednike, zabranjuje tekstove…

Više o tome možete naći ovde.

(Izvor Tanjug)