Javne konsultacije u okviru novog Programa teritorijalne saradnje Srbija – Makedonija

Javne konsultacije u okviru novog Programa teritorijalne saradnje Srbija – Makedonija

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije u saradnji sa Ministarstvom za lokalnu samoupravu Vlade Republike Makedonije, organizuje jednodnevne javne konsultacije u okviru novog Programa teritorijalne saradnje Srbija-Makedonija 2016-2020.

Na teritoriji Republike Srbije ovaj Program obuhvata sledeće okruge:

Jablanički okrug – grad Leskovac i opštine Bojnik, Medveđa, Vlasotince i Crna Trava;
Pčinjski okrug – Grad Vranje i dve gradske opštine Vranje i Vranjska Banja, kao i opštine Vladičin Han, Surdulica, Bosilegrad, Trgovište, Bujanovac i Preševo.
Cilj javnih konsultacija jeste upoznavanje budućih korisnika sa programskom teritorijom, analizom stanja na programskoj teritoriji (SWOT Analysis) i tematskim prioritetima koji su odabrani za finansiranje u okviru finansijske perspektive 2016-2020.

Kancelarija za evropske integracije poziva organizacije civilnog društva, kao i druge aktere, iz navedenih okruga na radionicu koja će se održati 21. jula 2016. godine u Leskovcu ( zgrada Regionalne privredne komore Leskovac, ul. Stojana Ljubića 12, treći sprat) sa početkom u 10 časova, kako bi se kroz diskusiju bolje sagledale potrebe programskog područja i dao doprinos finalizaciji pripreme Programa.

Učešće na radionici potrebno je potvrditi najkasnije do srede 20. jula na mejl adresu snovkovic@seio.gov.rs.

Više informacija o samom događaju možete pronaći ovde.